NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

Izbjeglička kriza u Hrvatskoj

22.09.2015

            Poštovani,

 

            nažalost humanitarna kriza koja je izazvana izbjegličkim valom se ne stišava, a rijeka izbjeglica i dalje pristiže u Hrvatsku.

            Svjesni činjenice da rješavanje ovog iznimno složenog problema  iziskuje napore svih uključenih, nastojali smo i kao sindikat pomoći koliko je to ovog časa moguće.

            Obzirom na broj angažiranih policijskih službenika te učestalost i duljinu njihovog  rada jasno je da su oni izloženo gotovo nadljudskim naporima. Zbog toga smo odmah,  nakon što su prve izbjeglice stigle u Hrvatsku,  stupili u kontakt s čelnicima Ministarstva unutarnjih poslova te pokušali otkloniti dio problema koji su se tog časa pojavili.

            Od angažiranih policijskih službenika, posebno naših povjerenika smo    zatražili  da nam dojave o svim problemima koji su prisutni na njihovu području kako bi se oni odmah otklonili i time prevenirali možda puno veći problemi koji bi se mogli posljedično pojaviti.     

            Za sada možemo reći da smo naišli na razumijevanje čelnika MUP-a te su nas, o svim aktivnostima koje su poduzete u cilju otklanjanja  ili ublažavanja problema na terenu,   izvijestili što je učinjeno.

            Kao sindikat zahvaljujemo se svim policijskim službenicima, volonterima i stanovnicima područja zahvaćenih izbjegličkom krizom na svemu što su učinili da  se naša zemlja u svijetu prepozna kao zemlja dobrih i humanih ljudi koji u potpunosti shvaćaju novonastalu situaciju jer su neki i sami, ne tako davno, bili u takvoj nevolji.

 

           S poštovanjem,

 

    PREDSJEDNIK 

       Zdravko Lončar