NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

PETA REDOVNA SKUPŠTINA NSD MUP-a

19.11.2015

Broj: 511-R/34-2015.

ZAGREB,16. studenog 2015. godine

                                                                                                       - ČLANOVIMA NSD MUP-a

                                                                                                       - POVJERENICIMA

                                                                                                        - SVIMA –

 

 

Poštovani,

 

 

       dana 14. 11. 2015. godine, u Crikvenici  Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a je sukladno svom Statutu održao 5. Redovnu skupštinu sindikata.

 

       Na Skupštini su uz zastupnike bili prisutni i brojni gosti. S posebnim zadovoljstvom ističemo kako su se našem pozivu, uz  predstavnike  prijateljskih sindikata iz susjednih zemalja, odazvali i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata gospodin krešimir Sever te predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika gospodin Boris Pleša.

 

       U izrazito nadahnutom govoru, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata jasno je ukazao na sve probleme s kojima se danas susreću kako radnici tako i zaposlenici državnih i javnih službi, ali i na sve probleme s kojima se suočavaju sindikati u svom djelovanju.

 

       Nakon pozdravnih govora, rad 5. Redovne skupštine je nastavljen prema planiranom dnevnom redu te se uz izvješće o radu za protekle 4 godine dotadašnji predsjednik NSD MUP-a gospodin Zdravko Lončar u svom govoru osvrnuo na sve najvažnije događaje koji su se zbili u proteklom mandatu.

 

       Nakon zahvale  dotadašnjim članovima Nadzornog odbora i Statutarne komisije provedeni su izbori novih kandidata u spomenuta tijela, a ubrzo nakon toga prisutni zastupnici su glasovali i za starog/novog predsjednika sindikata. Kako je temeljem kandidature Središnji odbor NSD MUP-a na svom sastanku za predsjednika predložio samo jednog kandidata, sukladno Poslovniku o radu Skupštine provedeno je javno glasovanje.

 

            Za predsjednika NSD MUP-a jednoglasno je, u narednom četverogodišnjem mandatu, ponovno izabran gospodin Zdravko Lončar, koji je u svom govoru ukratko naznačio što planira učiniti kako bi  NSD MUP-a i dalje  jačao te pružio što veću zaštitu prava  i razinu usluga svojim članovima.

 

         

 

 

   S poštovanjem,

 

                                                                                          Predsjednik NSD MUP-a

 

                                                                                                Zdravko Lončar