NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

KONVERZIJA KREDITA

27.11.2015

Broj: 511-R/36-2015.

ZAGREB, 27. studenog 2015. godine

 

 

                                                                                            - ČLANOVIMA NSD MUP-a-

                                                                                                    - POVJERENICIMA-

                                                                                                              - SVIMA –

 

 

            Poštovani,

 

            nakon što je počeo teći rok za prihvaćanje konverzije kredita u švicarskim francima evidentno je da  zakon ne donosi svim dužnicima dobrobit, barem ne onakvu kakvoj su se nadali.

 

            Iako je većina dužnika zadovoljna izračunima koje su dobili od banaka, neki nisu. To se osobito odnosi  na one dužnike  kojima je rata porasla. Isto tako u velikoj  dilemi bi se mogli naći i  korisnici kredita kojima izračun pokazuje da su platili manje nego da su u startu uzeli kredit u euru. Njima će biti umanjena glavnica, ali ubuduće će morati plaćati veću ratu ako prihvate konverziju.

 

              Dodatno situaciju komplicira činjenica da bi im, ukoliko ne pristanu na konverziju  rata mogla  porasti jer tečaj švicarca od sredine siječnja 2016. više neće biti zamrznut na razini od 6,39 kuna.

 

              Ono na što skrećemo pozornost članovima našeg sindikata, je činjenica da zbog potpisanog ugovora s Erste bankom, provjere u izračunu da li je banka na njih primijenila nižu kamatnu stopu u odnosu na ostale građane.

 

              One koji žele pročitati neke najvažnije stvari o postupku konverzije upućujemo na članak:

http://www.tportal.hr/biznis/trendovi/405997/Ovo-su-odgovori-na-15-najvaznijih-pitanja-o-konverziji-svicarca.html

 

              Obzirom da se kao jedno od rješenja nameće i mogućnost podizanje kredita u kunama kod druge poslovne banke, u odnosu na banku gdje je sada kredit u otplati, upućujemo naše članove da se za pomoć mogu obratiti i u dvije tvrtke licencirane za posredovanje u potrošačkom kreditiranju, s kojima kao sindikat imamo sklopljen ugovor.

 

               Kontakt osoba u tvrtci Empanda d.o.o. je Jadranka Novaković Smokrović mob: 099 4024 370 ili 01 4658 319 e-mail: jadranka.novakovic@gmail.com Ured tvrtke je u Zagrebu,  Šubićeva 20, II kat,  radno vrijeme: (pon-pet) od  9-17 h.

 

               Kontakt osoba u tvrtci Eurokorekt grupa d.o.o. je Robert Taslak, mob: 091/5557-672, 098/808-699 ili 01/4622-241. e-mail: eurokorekt11@gmail.com Sjedište tvrtke je u Zagrebu, ulica kralja Zvonimira 2, 1.kat, radno vrijeme 9-17 h.

 

S poštovanjem,

                                                                                   Predsjednik NSD MUP-a

 

                                                                                          Zdravko Lončar