NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

OBAVIJEST ČLANSTVU

30.05.2015

Poštovani,

 

obzirom na činjenicu da Odbor za državnu službu nije riješio veliki broj žalbi koje su izjavljene tijekom 2014. godine povodom uskrate prava na uvećanje plaće po osnovi ostvarenih godina radnog staža uputili smo dopis ministru Arsenu Bauku. U dopisu tražimo da se riješi pitanje velikog broja neriješenih žalbi po ovom osnovu, jer je već upućen velik broj novih žalbi na rješenja koja su upravo izdana i odnose se na razdoblje do 31. 3. 2015. godine.

 

Obzirom na činjenicu da od stupanja na snagu Zakona o uskrati prava na uvećanje plaće po osnovi ostvarenih godina radnog staža, MUP nije izdavao rješenja službenicima i namještenicima šaljemo u prilogu i zahtjev za one koji žele inicirati postupak izdavanja rješenja.

 

Iskoristili smo i prigodu te smo Ministru skrenuli pozornost i na činjenicu da se osim žalbi po osnovi uskrate isplate po članku 45. Kolektivnog ugovora, među neriješenim predmetima pred Odborom za državnu službu nalazi i velik broj predmeta koji se odnose na premještaje. Premještaji su tema izuzetno važna službenicima i njihovo rješavanje bi trebalo biti prioritet. 

S poštovanjem,

 

Predsjednik NSD MUP-a

Zdravko Lončar

zahtjev za izdavanje rješenja o uvećanje plaće po osnovi ostvarenih godina radnog staža čl. 45. KU

Dopis Arsenu Bauku