NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

OGLAS ZA PRIJAM NAMJEŠTENIKA

15.05.2019

Poštovani,

 

Policijska uprava zagrebačka upravo je objavila oglas za prijam namještenika na neodređeno i određeno vrijeme. Druge policijske uprave su, prema nama dostupnim informacijama, dobile odobrenje za prijam te se također očekuje objavljivanje sličnih oglasa.

 

Činjenica je da se sve manje zainteresiranih javlja na ove oglase, a i oni koji se jave odustanu još tijekom razgovora zbog obima posla i visine plaće. Isto tako nije rijetkost i da se tek zaposleni odluče kratko nakon zaposlenja dati otkaz i otići na bolje plaćena radna mjesta.

 

Iako smo se u  nekoliko navrata  odgovornima obratili sa zahtjevom da se žurno mora nešto učiniti i povećati plaće državnim službenicima i  namještenicima, jer je sadašnje stanje neodrživo, učinit ćemo to ponovno. Državni službenici i posebno namještenici napuštaju državnu službu, a za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta nema velikog interesa. To dovodi u tešku situaciju zaposlenike koji trenutno rade jer se zapravo sav posao prenosi na njih što onda  dovodi do preopterećenosti poslom i iscrpljenosti.

 

S poštovanjem,

 

Predsjednik NSD MUP-a

 

Zdravko Lončar