NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

KRENULI PREGOVORI O OSNOVICI I MATERIJALNIM PRAVIMA

04.10.2019

BROJ: 511-R/030-2019.

ZAGREB, 4.  listopad  2019. godine

 

 

 

        - POVJERENICIMA NSD MUP-a -

           - ČLANOVIMA NSD MUP-a -

                            - SVIMA -

 

 

 

 

Poštovani,

 

dana 3. listopada 2019. godine u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, na zahtjev sindikata,  održan je prvi sastanak Pregovaračkih odbora Vlade RH i reprezentativnih sindikata državnih službi kojim kreću pregovori o dodatku Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.

 

Proces kolektivnog pregovaranja iziskuje potpisivanje Protokola kojim će se definirati predmet pregovora. U ovom trenutku sindikati žele započeti pregovore o povećanju jednokratnih materijalnih  prava te osnovice za izračun plaća.

 

Inače, na sastanku su predstavnici sindikata iznijeli svoja očekivanja u pogledu povećanja plaća i jednokratnih prava (regres, božićnica, dar za djecu, jubilarka i otpremnina).  Predstavnici Vlade su govorili o određenim ograničenjima, ali na samom sastanku nije se konkretno razgovaralo o bilo kojem iznosu,

 

Kao što smo vas već prethodno obavijestili stav NSD MUP-a kad je u pitanju povećanje plaća nužno uključuje razgovore i o koeficijentima složenosti poslova za službenike i namještenike jer se pitanje najnižih plaća ne može riješiti povećanjem osnovice.

 

 Za  10-ak dana očekujemo  potpisivanje protokola i sljedeći sastanak o čemu ćemo vas pravovremeno informirati.

 

 

S poštovanjem,

 

 

                                                                                         S poštovanjem,

 

                                                                                         Zdravko Lončar