NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

ODRŽANA 6. REDOVNA SKUPŠTINA NSD MUP-a

25.11.2019

Broj: 511-R/037-2019.

ZAGREB, 25. studenog 2019. godine

 

 

                                                                                                                  ČLANOVIMA NSD MUP-a

                                                                                                              POVJERENICIMA NSD MUP-a

                    -SVIMA-    

            

 

       Poštovani,

 

       dana 23. 11. 2019. godine, u Mariji Bistrici,   Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a je sukladno svom Statutu održao 6. redovnu Skupštinu sindikata.

 

 

 

       Na Skupštini su uz zastupnike bili prisutni i brojni gosti. Uz  predstavnike Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva policije, PU krapinsko zagorske te  predstavnike prijateljskih sindikata iz susjednih zemalja, s posebnim zadovoljstvom ističemo kako se našem pozivu odazvao i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata gospodin Krešimir Sever.

 

       U izrazito nadahnutom govoru, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata jasno je ukazao na sve probleme s kojima se danas susreću kako radnici tako i zaposlenici državnih i javnih službi, ali i na sve probleme s kojima se suočavaju sindikati u svom djelovanju. Dio govora je bio posvećen i  problemu nedostatka radne snage u Republici Hrvatskoj te izazovima koje će sa sobom donijeti sve intenzivnija robotizacija poslovnih procesa.

 

 

       Nakon pozdravnih govora, rad 6. Redovne skupštine je nastavljen prema planiranom dnevnom redu. Uz izvješće Nadzornog odbora, zastupnicima je u pisanom obliku dostavljeno i izvješće o radu sindikata za posljednje 4 godine. Na velik dio učinjenog u spomenutom razdoblju, u svom je govoru podsjetio i predsjednik NSD MUP-a, iskoristivši pri tome prigodu zastupnike Skupštine informirati detaljnije i o aktualnim događanjima vezanim za pregovore sindikata državnih službi i Vlade RH.

 

 

       Nakon zahvale  dotadašnjim članovima Nadzornog odbora i Statutarne komisije provedeni su izbori novih kandidata za spomenuta tijela, a ubrzo nakon toga prisutni zastupnici su glasovali i za starog/novog predsjednika sindikata. Kako je temeljem kandidature Središnji odbor NSD MUP-a, na svom zadnjem sastanku, za predsjednika predložio samo jednog kandidata, sukladno Poslovniku o radu Skupštine provedeno je javno glasovanje.

 

          Za predsjednika NSD MUP-a jednoglasno je, u narednom četverogodišnjem mandatu, ponovno izabran gospodin Zdravko Lončar, koji je u svom zaršnom govoru zahvalio na ukazanom povjerenju, svjestan odgovornosti koju to sa sobom nosi.

 

         S poštovanjem,

 

                                                                                                                       Predsjednik NSD MUP-a

 

                                                                                                                             Zdravko Lončar