NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

MIROVINSKI FOND NSD MUP-a POSLUJE USPJEŠNO

05.12.2019

Broj: 511-R/040-2019.

ZAGREB, 05. prosinca 2019. godine

 

                                                                                                                                ČLANOVIMA NSD MUP-a

                                                                                                                             POVJERENICIMA NSD MUP-a

                                     -SVIMA-                

 

                     OVO NIJE AKCIJA OVO  JE TRADICIJA

 

 

 

Poštovani članovi,

 

 

Policijski zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond postoji već 13 mjeseci i red je da podsjetimo kako je prva uplata u Fond provedena 05.10.2018. Danas možemo govoriti i o novim pozitivnim rezultatima, ali i tradiciji.

 

Podsjećamo sve članove da je štednja u III. stupu potpomognuta sa 15% državnih poticaja na godišnji ulog do maksimalno 5.000,00 kn.

 

Nekoliko stotina kolega odlučilo je štedjeti te mogu posvjedočiti o pozitivnim rezultatima koje je Fond postigao do sada. Oni koji su uplatili svih 5.000,00 kn prošle godine danas imaju u Fondu imovinu veću za 8,55% s time da će do kraja 2019. biti uplaćeni i državni poticaji u iznosu od 15% na njihovu uplatu u 2018. do maksimalnog iznosa.

 

Dakle, oni koji su uplatili 5.000,00 kn dobiti će 750,00 kn državnih poticaja a obzirom na prinos fonda u ovom razdoblju, njihovih 5.000,00 kn vrijedi zapravo 5.427,50 kn plus 750,00 kn poticaja. Dakle, njihova imovina vrijedi 6.177,50 kn! Ako to zbrojeno usporedite sa uplatom od 5.000,00 kn onda su oni povećali vrijednost svoje imovine za 22,50%!!!

 

Vrijeme prolazi i ne može se vratiti unatrag. Zato je važno započeti svoju štednju odmah i odvajati iznos koji svatko za sebe može i želi.

 

AKO SAM UŠTEDIO, NISAM POTROŠIO!!!

 

Zašto trebamo štedjeti za mirovinu? Razloga su itekako svjesni postojeći umirovljenici čije mirovine nisu dovoljne za zadržavanje životnog standarda. Taj standard pada istog dana kad počnemo dobivati mirovinu iz sustava koji objektivno ne može financirati realne potrebe. Pad će u budućnosti biti još vidljiviji zbog demografskih kretanja.

 

NSD MUP-a je upravo zbog toga pokrenuo ovaj projekt zatvorenog mirovinskog fonda u kojemu je štednja isplativija i  s osnove troškova fonda. Naime, godišnja upravljačka naknada za 0,8% niža u odnosu na druge fondove, a pri tome nam na raspolaganju  stoje  državna poticajna sredstva, i dosadašnji  pozitivni rezultati u obliku prinosa fonda.

 

Svi koji izvrše uplatu na račun u fond do 30.12.2019 ostvaruju pravo na državni poticaj.

 

Javite se Vašem sindikalnom povjereniku i iskoristite povlasticu koju drugi nemaju, ili izravno ovlaštenom posredniku g. Igor Đurđević, 098 485 266, igor.durdevic@life-holding.hr

 

 

 

S poštovanjem,

 

 

                                                                                                      Predsjednik NSD MUP-a

 

                                                                                                            Zdravko Lončar