NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

ON -LINE POSLOVANJE

19.03.2020

Broj: 511-R-018-2020.

Zagreb, 19. 03. 2020. godine                                                                                                                               

 

 

                        - POVJERENICIMA NSD MUP-a -

                            - ČLANOVIMA NSD MUP-a -

                                           - SVIMA -

 

 

Poštovani,

 

 

NSD MUP-a već dulje vrijeme svojim članovima pruža mogućnost da većinu svojih zahtjeva prema sindikatu upute i realiziraju putem naše aplikacije poslovi s članstvom.

 

Posebno sada, zbog izvanredne situacije uzrokovane pandemijom koronavriusa, ova mogućnost dolazi do izražaja jer definitivno pridonosi izbjegavanju nepotrebnih socijalnih kontakata, te članovi sindakata mogu sve riješiti elektronički bez fizičkog pristupa u prostore sindikata.

 

Kako bismo aktivno pomogli u prevladavanju ove pandemije maksimalno ćemo pribjeći e-poslovanju s članstvom, ali što se tiče radnog vremena sindikalnih ureda ono ostaje kao i do sada.

 

Da biste mogli koristiti aplikaciju /poslovi s članstvom/ morate imati jedinstveni kod koji se generira za svakog člana prilikom učlanjenja u sindikat i član ga dobije na poleđini iskaznice u QR codu  

 

Stari članovi su prilikom zamjene iskaznica dobili jedinstveni kod i u pismu te na iskaznici kako je već spomenuto. Kako bi se očitao jedinstveni kod, na pametni telefon treba preuzeti aplikaciju QR cod čitač.  Preporučamo da poleđinu iskaznice ne kopirate i ne dajete drugim osobama da je kopiraju, slikaju ili na drugi način koriste jer je jedinstveni kod namjenjen samo za člana i njegove poslove s članstvom i nedgovornim korištenjem može nastati šteta. Ukoliko niste u mogućnosti doći do koda možete ga zatražiti putem kontakta na našoj stranici te će vam biti dostavljen što prije.

 

Aplikacija poslovi s članstvom se nalazi na našoj web stranici link: 

 

https://www.nsdmup-a.hr/nsdmupweb

 

Putem navedene aplikacije sami možete:

 

  • kontrolirati stanje u kasi uzajamne pomoći (dugovanje, ulog i visinu mjesečnog uloga),
  • isprintati Potvrdu o visini duga u kasi za potrebe dizanja kredita  kod banaka,
  • podnijeti zahtjeve u kasi (zahtjev za pozajmicu, promjenu visine uloga, povrat uloga…),
  • podnijeti zahtjev za Jednokratnu novčanu pomoć,
  • podnijeti zahtjev za učlanjenje u Policijski zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond (III. stup dobrovoljne mirovinske štednje,
  • provjeriti svoje linije u poslovnim mrežama kod mobilnih operatera, podnijeti zahtjev za produljenje ugovornog odnosa i naručiti uređaj...
  •  koristiti usluge Web trgovine (bijela tehnika, informatika, mobiteli i ostalo)

 

Članovima preporučamo korištenje navedene aplikacije. Ovaj način će ubrzati i pojednostaviti poslovanje te vam omogućiti praćenje stanja zahtejva bez dolazaka koji oduzimaju dragocjeno vrijeme. Već sada je gotovo 80% potreba prevedeno na e-poslovanje te nije potrebna nikakva papirnata korespodencija. Ostatak zahtjeva koji iziskuju kompleksnije provjere i aktivnosti od strane sidnikata možemo zaprimiti putem telefona i e-mail pošte.

 

 

Želimo vam sve najbolje i da zajedno prebrodimo ovu opasnost bez ikakvih posljedica za sve nas.

 

 

POSEBNA NAPOMENA:

 

Aplikaciju poslovi s članstvom koristiti putem privatnih mreža, a ne putem MUP-ove mreže budući vatrozid ne dozvoljava promjene na aplikacijama koje nisu dio sustava. Sami pregledi evidencija su mogući, ali podnošenje zahtjeva, narudžbe i radnje koje zahtjevaju promjene MUP-ov sustav neće dozvoliti.

 

 

S poštovanjem,

 

 

                                                                                                                   PREDSJEDNIK

 

                                                                                                                   Zdravko Lončar