NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

Nabavka zaštitne opreme i organizacija prehrane

24.03.2020

Broj: 511-R-020-2020.

ZAGREB,  24. ožujka 2020. godine

                                                                                                                                       

 

 

- POVJERENICIMA NSD MUP-a -

    - ČLANOVIMA NSD MUP-a -

                  - SVIMA –

 

 

 

 

Poštovani,

 

 

situacija vezana za epidemiju koronavirusa iziskuje konstantu komunikaciju s odgovornima u Ministarstvu unutarnjih poslova, kako bi se problemi koji se javljaju otklonili što prije.

 

            U toj i takvoj situaciji prenosimo vam i sljedeće obavijesti:

 

- na problem neostatatka zaštitnih sredstava na koji smo skrenuli pozornost ministru Davoru Božinoviću, MUP je već reagirao na način da se sama nabava odvija na  puno jednostavniji način te će MUP opremu nabavaljati samo za sebe. Ovog časa je u fazi nabave oprema u vrijednosti cca. 12 miljuna kuna.  Trenutno je već u fazi podjele 25.000 maski, te rukavica i sredstava za dezinfekciju, a dio će biti podijeljen već sutra.

 

- obzirom na činjenicu da je Ministarstvo uprave u svojoj Uputi za rad tijela državne uprave u vezi s pojavom bolesti  COVID -19, zbog sigurnosti u restoranima donijelo odluku da će restorani prestati s radom, u svim smještajnim jedinicima u kojima borave policijski službenici, pojavio se problem prehrane koja je bila oslonjena na sendviče. Odluka o radu restorana neće biti promijenjena, ali je zato NSD MUP-a u dogovoru s čelnicima MUP-a dogovorio da se policijskim službenicima koji su smješteni u takvim objektima osigura cjelodnevni obrok koji sadrži i kuhane obroke koje će biti moguće zgrijati. 

 

S poštovanjem,

 

 

                                                                                                      PREDSJEDNIK

 

                                                                                                      Zdravko Lončar