NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

OBAVIJEST O RADU SINDIKATA

06.04.2020

Broj: 511-R-021-2020.

ZAGREB,  06. travnja 2020. godine

                                                                                                                                        

 

 

                                   - POVJERENICIMA NSD MUP-a -

                                        - ČLANOVIMA NSD MUP-a -

                                                     - SVIMA –

 

 

 

            Poštovani,

 

uzimajući u obzir odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite te odluke Vlade o organizaciji rada tijela državne uprave NSD MUP-a do daljnjeg neće u ured primati stranke, kako bismo i na taj način pridonijeli smanjivanju socijalnih kontakata te sprječavanju širenja koronavirusa.

 

Tijekom radnog tjedna, ponedjeljak – petak od 08-16 sati, zaposleni u sindikatu vam stoje na raspolaganju na sljedećim brojevima telefona:

 

 

Tajnica sindikata                                                   - 01/ 2426 440, spec.  26 440

 

Tajništvo sindikata                                               - 01/ 24 26 441, spec. 26 441

 

Poslovi vezani uz A1 i Tele2                               - 01/ 24 26 442, spec. 26 442

 

Kasa uzajamne pomoći Zagreb                        - 01/ 24 26 268, spec.  26 268

 

Kasa uzajamne pomoći SISAK, RIJEKA, 

HZMO,  web trgovina                                           - 01/ 24 26 207, spec.  26 207

 

 

Sve novosti vezane za rad sindikata možete pratiti na našoj stranici https://nsdmup-a.hr/index.php, Putem kontakta na stranici možete nam uputiti zahtjeve, upite i slično, ali je izuzetno važno da nam navedete adresu elektronske pošte na koju želite primiti odgovor. 

 

Kad su u pitanju zahtjevi vezani za  jednokratne novčane pomoći i za kasu uzajamne pomoći moguće ih je slati i nadalje faxom ili putem kontakta na našoj stranici u elektronskom obliku, ali u tom slučaju je nužno poslati i originale poštom.

 

ZBOG TOGA UPUĆUJEMO sve koji to mogu da takve zahtjev šalju putem aplikacije nsdmup-a/izbornik/poslovi s članstvom/ https://www.nsdmup-a.hr/nsdmupweb jer u tom slučaju nema potrebe za naknadnim slanjem bilo kakve dokumentacije.

 

Za slanje zahtjeva on-line nužan potreban vam je jedinstveni kod koji je većini članova dostavljen u pismu prigodom zamjene iskaznica, ali se kod nalazi i na  poleđini iskaznice u QR codu,  te ga je  moguće isčitati putem QR cod čitača. Ukoliko niste u mogućnosti doći do koda možete ga zatražiti putem kontakta na našoj stranici te će vam biti dostavljen što prije.

 

Aplikacija poslovi s članstvom se nalazi na našoj web stranici link https://www.nsdmup-a.hr/nsdmupweb  te si putem nje možete:

 

 - isprintati Potvrdu – Dokaz o članstvu u NSD MUP-a

 

 - uz uvid u Stanje u kasi sustav vam omogućuje printanje Potvrde o dugu za potrebe dizanja kredita  kod banaka

 

Zahtjevi za kasu uzajamne pomoći i jednokratne novčane pomoći  stoje vam na raspolaganju u formi:

 

Obrasci:

 

- KUP zahtjev za pozajmicu

- Zahtjevi za promjenu/isplatu uloga,

- Zahtjev za dobrovoljni mirovinski fond

- Zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć

 

Prigodom slanja zahtjeva potrebno je priložiti presliku obje strane osobne iskaznice  te obje strane bankovne kartice. Datoteke možete priložiti jednostavno na način da  putem opcije priloži datoteku na pametnom telefonu izaberete opciju fotoaparat i poslikate jednu  stranu osobne iskaznice. Nakon što potvrdite prihvaćanje,  putem opcije priloži ekstra datoteke i fotoaparata  ponovno poslikate drugu stranu iskaznice te  izvršite prihvat datoteke. Na isti način priložite zahtjevu i kopiju bankovne kartice. Ukoliko to učinite na opisani način i pošaljete, nemate više potrebe bilo što potpisivati ili slati bilo kakvu papirnatu dokumentaciju sindikatu.

 

Isto tako putem naše aplikacije možete izvršiti provjeriti svoje linije u poslovnim mrežama kod mobilnih operatera, podnijeti zahtjev za produljenje ugovornog odnosa te naručiti uređaj, koristiti usluge Web trgovine (bijela tehnika, informatika, mobiteli i ostalo)

 

ZBOG SITUACIJE VEZANE ZA KORONAVIRUS STRANKE DO DALJNJEG NE PRIMAMO.

 

POSEBNA NAPOMENA:

 

Aplikaciju poslovi s članstvom koristite putem mobitela jer je to najbrži i najednostavniji način. Ukoliko koristite računalo morate imati skenirane dokumente. Također, bitno je znati, da aplikaciju nije moguće koristiti   putem MUP-ove mreže budući vatrozid ne dozvoljava promjene na aplikacijama koje nisu dio sustava. Sami pregledi evidencija su mogući, ali podnošenje zahtjeva, narudžbe i radnje koje zahtjevaju promjene MUP-ov sustav neće dozvoliti.

 

 

S poštovanjem,

 

 

                                                                                                                                        PREDSJEDNIK

 

                                                                                                                                       Zdravko Lončar