NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

NAJNOVIJA PONUDA VLADE SINDIKATIMA DRŽAVNIH SLUŽBI

27.05.2020

Broj: 511-R-033-2020.

ZAGREB, 27. svibnja 2020. godine  

                                                                                                           

                                                                                               - ČLANOVIMA SINDIKATA -

                                                                                           - SINDIKALNIM POVJERENICIMA-

                                                                                                              - SVIMA-

 

 

Poštovani,

 

 

danas, 27. svibnja 2020. godine Vlada je Pregovaračkom odboru sindikata državnih službi iznijela NOVI PRIJEDLOG Dodatka III Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike-

 

U njemu je Vlada RH predložila da se državnim  službenicima i namještenicima suspendira  i namještenicima suspendira povećanja osnovice za izračun plaće za 2 % od   1. lipnja te  2 % od 1. listopada 2020. godine, ali bi osnovica od 1. siječnja 2021. godine odmah bila  6.044,51 kn 

 

Vlada je odustala od prijedloga isplatu regresa za 2020. godinu u vidu CRO–kartice te će službenici i namještenici regres u iznosu 1.500,00 kuna dobiti kao i do sada na tekuće račune.

 

Isto tako Vlada je u potpunosti prihvatla prijedlog sindikata da se jubilarne nagrade nastave isplaćivati sukladno važećoj odredbi Kolektivnog ugovora, a o božićnici će se razgovarati na jesen.

   

Sporazumom dogovoreno povećanje  u osnovnoj plaći za policijske službenike za 1% u srpnju 2020. godine  te 2 % u veljači 2021. godine ostaje na snazi i bit će primjenjeno.

 

Koristimo priliku spomenuti da su predstavnici sindikata većine sindikalno organiziranih zaposlenika u javnim službama  ovaj prijedlog  već parafirali, dok je manji dio   to odbio učiniti pravdajući svoj stav traženjem  povećanja osnovice za 2 +2 posto u lipnju i listopadu.

 

U razumijevanju ovakvog stajališta ne treba zanemariti niti činjenicu da se prafirano primjenjuje na sve zaposlene u javnim službama tako da nepristajanje na Vladin prijedlog neće imati nikakve negativne posljedice na članove sindikata čiji su predstavnici odbili prijedlog. 

 

 

 

              S poštovanjem,

 

                                                                                             Predsjednik NSD MUP-a

 

                                                                                                    Zdravko Lončar