NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

građansko odijelo, obavijest članstvu

30.05.2015

NSD MUP-a redovito prati aktualnosti o navedenoj temi te vas obavještavamo kako je, nakon provedenog natječaja i proteka žalbenog roka, krajem mjeseca listopada potpisana Odluka o najpovoljnijem ponuđaču. Prema našim saznanjima trenutno je u tijeku potpisivanje ugovora s odabranim tvrtkama (Varteks d.d. i Borovo d.d.) te odmah nakon toga možemo očekivati i izdavanje narudžbenica za građansko odijelo za 2014. godinu.

 

Nismo u potpunosti zadovoljni, međutim svjesni smo kako se natječajna procedura morala poštivati. Iznijeli smo nekoliko modaliteta koji bi bili prikladniji, a jedna od temeljnih ideja je bila ta da MUP izdaje potvrde o dopuštenom iznosu za kupovinu s time da policijski službenici sami mogu odlučiti u kojoj trgovini žele iste iskoristiti. Odnosno, da nisu vezani izborom poslodavca.

 

Na opisani način svaki policijski službenik, koji ostvaruje pravo na građansko odijelo, imao bi mogućnost izbora i izbjeglo bi se nezadovoljstvo koje je proteklih godina bilo evidentno. Kolege su se žalile na asortiman, nemogućnost nalaženja konfekcijskih brojeva, kvalitetu i sl.

Članove ćemo putem web stranice obavještavati o novostima u svezi naslovne teme.