NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

ON -LINE POSLOVANJE

30.09.2020

BROJ: 511-R/055-2020.

ZAGREB, 30.  rujna  2020. godine

 

 

                          - POVJERENICIMA NSD MUP-a -

                               - ČLANOVIMA NSD MUP-a -

                                              - SVIMA -

 

 

Poštovani članovi,

 

Nezavisni sindikat djelantnika MUP-a je uvođenjem elektroničkog poslovanja putem  aplikacije /poslovi s članstvom/  omogućio svojim  članovima da većinu zahtjeva prema sindiaktu mogu uputiti s mjesta i u vrijeme koje im najviše odgovara.

 

Kako biste mogli koristiti aplikaciju /poslovi s članstvom/ morate imati jedinstveni kod koji se generira za svakog člana prilikom učlanjenja u sindikat i član ga dobije na poleđini iskaznice u QR codu.

 

 Stari članovi su prilikom zamjene iskaznica dobili jedinstveni kod i u pismu te na iskaznici kako je već spomenuto. Kako bi se očitao jedinstveni kod, na pametni telefon treba preuzeti aplikaciju QR cod čitač.  Preporučamo da poleđinu iskaznice ne kopirate i ne dajete drugim osobama da je kopiraju, slikaju ili na drugi način koriste jer je jedinstveni kod namjenjen samo za člana i njegove poslove s članstvom i nedgovornim korištenjem može nastati šteta.

 

Aplikacija poslovi s članstvom se nalazi na našoj web stranici na ovoj poveznici:

 

https://www.nsdmup-a.hr/nsdmupweb

 

Putem navedene aplikacije sami možete:

 

-  kontrolirati stanje u kasi uzajamne pomoći (dugovanje, ulog i visinu mjesečnog uloga),

-  isprintati Potvrdu o visini duga u kasi za potrebe dizanja kredita  kod banaka,

-  podnijeti zahtjeve u kasi (zahtjev za pozajmicu, promjenu visine uloga, povrat uloga…),

-  podnijeti zahtjev za Jednokratnu novčanu pomoć,

-  podnijeti zahtjev za učlanjenje u Policijski zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond  (III.                                    stup dobrovoljne mirovinske štednje),

-  provjeriti svoje linije u poslovnim mrežama kod mobilnih operatera, podnijeti zahtjev za                            produljenje ugovornog odnosa i naručiti uređaj...

-  koristiti usluge Web trgovine (bijela tehnika, informatika, mobiteli i ostalo)

 

Svima preporučamo korištenje navedene aplikacije budući da ona ubrzava  poslovanje i omogućuje praćenje stanja zahtjeva, bez telefonskih poziva ili dolazaka koji oduzimaju dragocjeno vrijeme.

 

Najednostavnije je sve učiniti pomoću pametnog telefona jer je, uz unos minimuma traženih podataka,  dokumente koji se traže kao prilog moguće fotografirati i automatski priložiti uz zahtjev. U aplikaciji je dovoljno pomoću ikona /odaberi osobnu iskaznicu/  /odaberi karticu tekućeg računa/ te /priloži extra datoteke/  zahtjev kompletirati i jednostavno poslati.  

 

POSEBNA NAPOMENA:

 

Aplikaciju poslovi s članstvom koristiti putem privatnih mreža, a ne putem MUP-ove mreže budući vatrozid ne dozvoljava promjene na aplikacijama koje nisu dio sustava. Sami pregledi evidencija su mogući, ali podnošenje zahtjeva, narudžbe i radnje koje zahtjevaju promjene MUPov sustav neće dozvoliti.

 

 

S poštovanjem,

 

 

                                                                                                           PREDSJEDNIK

 

                                                                                                           Zdravko Lončar