NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

OBAVIJEST VJEŽBENICIMA - POLAGANJE VOZAČKOG ISPITA

06.10.2020

Broj: 511-R-057-2020.

ZAGREB,  6. listopada 2020. godine  

 

 

 

 

                                                                                                               ČLANOVIMA NSD MUP-a

 

                  Prekvalifikantima 15. naraštaja - VJEŽBENICIMA

 

 

 

Poštovani,


 

kao što vam je poznato ugovorom o srednjoškolskom  obrazovanju odraslih za zanimanje policajac/policajka Ministarstvo unutarnjih poslova se obvezalo polaznicima osigurati i snositi troškove osposobljavanja za vozača motornih vozila B kategorije. U ugovoru je točno navedeno da se ti troškovi sastoje od troškova liječničkog pregleda, održavanja nastave iz predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila, pružanja prve pomoći osobama ozlijeđenim prometnoj nesreći, upravljanja vozilom i troška polaganja vozačkog ispita.

 

Svjesni smo činjenice da ova obveza od strane MUP-a nije ispunjena te konstantno u razgovorima s čelnicima MUP-a pokušavamo ishoditi brzo i učinkovito rješenje ovog problema.

 

Ovog trenutka vam želimo prenijeti  informaciju koju smo upravo dobili u Ministarstvu unutarnjih poslova. Svim vježbenicima koji nisu  uspjeli riješiti vozački ispit ili uopće nisu započeli postupak polaganja za vrijeme prekvalifikacije, bit će to omogućeno u sredinama gdje su raspoređeni u službu.

 

 Ravnateljstvo policije će poslati detaljniju uputu prema policijskim upravama o načinu na koji će se riješiti ovaj problem, a vaše ustrojstvene jedinice bi sve vas, koji se nalazite u navedenoj situaciji, trebale o tome izvjestiti.  

 

Koristim na kraju  prigodu da svima zaželim uspješnu i sretnu službu  te vas  uputim da se u slučaju bilo kakve potrebe možete javiti u naš sindikat  te svojim povjerenicima.

 

 

S poštovanjem,

 

 

                                                                                                                           Predsjednik NSD MUP-a

 

                                                                                                                                    Zdravko Lončar