NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

IZLOŽBA - 15 godina rada granične policije u Maljevcu i Cetingradu

18.01.2021

 

Poštovani,

 

u  posljednje vrijeme okruženi smo neizvjesnošću, strahom te brojnim tragedijama, a na tren ih potisnu postupci nesebičnih, humanih i običnih ljudi koji su spremni pomoći. Zato je u ovom turobnom vremenu jednostavno nužno isticati i one lijepe  stvari koje nam barem na tren mogu odagnati misli od svakodnevnih problema.

 

S tom namjerom želimo vam skrenuti pozornost na zanimljivu izložbu koja je bila postavljena u prostorijama Postaje granične policije Cetingrad, a trenutno se može razgledati u prostorijama  MCGP Maljevac. Nažalost,  zbog pandemije uzrokovane koronavirusom nije otvorena za javnost, ali ju mogu pogledati policijski službenici i zaposlenici MUP-a.

 

Začetnik ideje da se postavi izložba fotografija svih važnijih događanja koji su obilježili posljednjih 15 godina rada granične policije u Maljevcu i Cetingradu je kolega Pero Tominac. On je je ujedno i autor najvećeg broja fotografija, a pokrovitelj izložbe je Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a Podružnica Policijske uprave karlovačke.

 


Više od 250 fotografija prikazuju razne događaje. Objektivom fotoaparata zabilježeni su:  svečano otvorenje nove zgrade u Cetingradu, posjet bivše predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, raznih delegacija MUP-a, EU, Schengenske evaluacije, ali i svakodnevne aktivnosti kolegica i kolega. Na jednom panou nalaze se fotografije posvećene samo umirovljenim policijskim službenicima koji su svaki na svoj način dali doprinos i ostavili trag u radu i stvaranju Postaje granične policije Maljevac.

 

 

Kroz ovu policijsku postaju u tom periodu prošao je veliki broj policijskih službenica i službenika, koji su stjecali ili proširivali svoja znanja o radu granične policije. Mnogi od njih su u zasluženoj mirovini, neki su preraspodijeljeni u druge ustrojstvene jedinice unutar sustaava MUP-a, dok su neki otišli iz redova policije.

 

 Zbog toga je izložba još zanimljivija.  Zapravo, ona je istinski  svjedok jednog vremena povodom 15-te obljetnice postaje, te pozivamo sve koji mogu da ju razgledaju.

 

S poštovanjem,

 

Predsjednik NSD MUP-a

 

Zdravko lončar