NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

SISTEMATSKI PREGLEDI - obavijest

14.09.2022

Poštovani,

 

člankom  54. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike (Narodne novine 56/2022) predviđeno je da svi službenici i namještenici do 50 godina starosti godine imaju pravo na sistematski pregled u vrijednosti od 1.200,00 kuna svake 3 godine, a zaposlenici iznad 50 godina starosti svake 2 godine.

 

Također je predviđeno da će se ti pregledi obavljati u zdravstvenim ustanovama iz mreže javne zdravstvene službe, u pravilu prema mjestu rada, a samo iznimno poslodavac će organizirati sistematski pregled i u zdravstvenim ustanovama izvan mreže javne zdravstvene službe.

 

 

U tekstu Kolektivnog ugovora jasno je navedeno kako je novo trogodišnje razdoblje započelo 1. siječnja 2021. godine.

 

 

S obzirom na tu činjenicu evidentno je da  zaposlenicima iznad 50 godina starosti, koji to pravo do sada nisu konzumirali,  ostaje nešto više od 3 mjeseca za optimalno korištenje ugovorenog prava. 

 

 

Upravo smo se obratili s upitom Upravi za ljudske potencijale  MUP-a da nas izvijesti o rasporedu obavljanja sistematskih pregleda i njihovoj dinamici. Upit možete vidjeti OVDJE.

 


Po dobivanju odgovora, odmah ćemo Vas izvijestiti o njegovu sadržaju i uputiti kako ovo pravo što prije iskoristiti.

 


S poštovanjem                                                                                                    Predsjednik NSD MUP-a

 

                                                                                                          Zdravko lončar