NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

ODRŽANO ZAHVALNO HODOČAŠĆE U RIM

26.09.2022

 

Poštovani,

 

povodom 25. obljetnice utemeljenja Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj održano je Hodočašće u Rim.  Hodočastilo se od 18.09.2022. do 24.09.2022., a na hodočašću je sudjelovalo 300 vjernika djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane  te Ministarstva hrvatskih branitelja,pripadnika Oružanih snaga RH i hrvatske policije, kao i članova Hrvatske vatrogasne zajednice, zajedno s njihovim obiteljima. Hodočašće je  predvodio msgr. Jure Bogdan, a u pratnji hodočasnika bili  su generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo, biskupski vikar za pastoral MORH-a i OS RH don Slavko Rajič te 15 svećenika vojnih i policijskih kapelana.

 

U srijedu, 21.09.2022. hodočasnici su sudjelovali na Općoj audijenciji sa Svetim Ocem papom Franjom koji im je uputio sljedeće riječi :

 

„Radosno pozdravljam hrvatske hodočasnike, osobito vjernike Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj: Dragi prijatelji, hodočašće koje trenutno vršite povodom dvadeset i pete obljetnice Vojnog ordinarijata, neka vam dade obnovljenu nadu i radost vjere, kako biste mogli nastaviti davati dragocjen doprinos vašega rada u društvu u kojemu živite. Neka vas na vašemu putu prati stalni zagovor Blažene Djevice Marije. Neka do svih vas dopre i moj blagoslov. Hvaljen Isus i Marija.“

 

S poštovanjem,

 

Predsjednik NSD MUP-a

 

Zdravko Lončar