NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

UNIQA i CVH - nova pogodnost

09.01.2023

 

BROJ: 511-R/001-2023.

ZAGREB,  9.  siječnja  2023. godine

 

 

                                                                         

 

                                                   - ČLANOVIMA SINDIKATA -

                                           - SINDIKALNIM POVJERENICIMA-

                                                                  - SVIMA-

 

 

 

 

Poštovani,

 

s ciljem konstantnog povećanja razine prava članova NSD MUP-a, posredno i članova njihovih obitelji,  upravo smo sklopili ugovore s UNIQA osiguranjem d.d. i CENTROM ZA VOZILA HRVATSKE (u daljnjem tekstu CVH) koji jamče finacijsku uštedu te otvaraju dodatne mogućnosti kad su u pitanju usluge tehničkog pregleda i produženja važenja prometne dozvole.

 

Spomenuti ugovor s UNIQA osiguranjem članovima sindikata pruža mogućnost sklapanja ugovora o osiguranju kako slijedi:

 

  • osiguranje autoodgovornosti uz popust na premiju 5%
  • osiguranje auto kaska uz popust na premiju 5%
  • osiguranje imovine (Dom i sreća) uz popust na premiju 10%

 

 

ISKLJUČIVO uz policu Uniqa osiguranja CVH temeljem potvrde izdane od sindikata članovima sindikata i članovima njihove obitelji pružit će uslugu tehničkog pregleda i produženja važenja prometne dozvole (uključujući godišnju naknadu za uporabu javnih cesta, posebnu naknadu za okoliš za vozila na motorni pogon i porez na cestovna motorna vozila). Popis stanica za tehnički pregled u kojima je moguće obaviti ugovorene usluge nalazi se u prilogu obavijesti.

 

Uz dogovorene popuste pri zaključenju police osiguranja, članovi iznos police te troškove usluge obavljene u stanici za tehnički pregled vozila mogu platiti  putem obustave na plaći na maksimalno 10 rata.

 

Članovi sindikata koji žele koristiti ugovorene pogodnosti mogu se javiti sindikalnom povjereniku radi kreiranja potrebne dokumentacije. Međutim, primarno je zamišljeno i poželjno da svi članovi  koji  mogu zahtjev za tehnički pregled podnesu putem aplikacije /poslovi s članstvom/. Otvaranjem obrasca  „Zahtjev za tehnički pregled (CVH)“, sustav će dio osobnih podataka već prenijeti. Član treba obvezno provjeriti/unijeti mail adresu jer će na nju dobiti povratnu informaciju o statusu podnijetog zahtjeva. Uz to,  nužno je unijeti marku i tip vozila, registarsku oznaku i broj šasije vozila. S obzirom na to da je nužno priložiti presliku zadnje police osiguranja i prometne dozvole, preporučujemo cijeli postupak raditi koristeći pametni telefon jer se prilaganje datoteka rješava jednostavnim fotografiranjem i podizanjem datoteke. Ako ovu pogodnost član koristi radi osiguranja vozila člana obitelji dovoljno je na predviđenom mjestu za taj podatak staviti kvačicu.

 

Nakon on line podnošenja zahtjeva za tehnički pregled, koji je ujedno i zahtjev za izdavanje UNIQA police osiguranja, član će na svoju mail adresu dobiti obavijest.  Potvrdu za tehnički pregled vozila te potvrdu za produženje važenja prometne dozvole i ostale poslove moguće je printati iz sustava ili dobiti kod povjerenika podružnice NSD MUP-a. Policu osiguranja UNIQA šalje na mail adresu člana sindikata, a original na kućnu adresu.

 

S pripremljenom  dokumentacijom član se može uputiti u stanicu za tehnički pregled CVH-a po želji, a popis stanica možete vidjeti OVDJE.

 

 

S poštovanjem,

 

 

 

PREDSJEDNIK NSD MUP-a

 

        Zdravko Lončar