NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

Članak 54. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike – pravo na sistematske preglede

19.04.2023

                                                                                            - ČLANOVIMA NSD MUP-a- 

                                                                                                  - POVJERENICIMA-

                                                                                                          - SVIMA -

 

 

 

 

Predmet:   Članak 54. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike – pravo na sistematske preglede

 

 

 

Poštovani,

 

temeljem upita kojeg smo uputili Upravi za ljudske potencijale MUP-a RH o dinamici provođenja sistematskih pregleda državnih službenika i namještenika na teritoriju Republike Hrvatske iz članka 54. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike (NN 56/2022), zaprimili smo pisani odgovor kojim smo obaviješteni da se na području Osijek (PU osječko – baranjska, PU vukovarsko – srijemska, PU virovitičko – podravska i PU požeško – slavonska) te području Split (PU splitsko – dalmatinska, PU šibensko – kninska, PU zadarska i PU dubrovačko – neretvanska), navedeni pregledi kontinuirano odvijaju.

 

Za područje Zagreb (MUP sjedište, PU zagrebačka, PU sisačko – moslavačka, PU krapinsko – zagorska, PU koprivničko – križevačka, PU varaždinska, PU međimurska i PU bjelovarsko - bilogorska) pokrenut je ponovni postupak javne nabave za sistematske i preventivne zdravstvene preglede zaposlenika na navedenom području, a što se očekuje tijekom travnja 2023. godine.

 

Za područje Rijeke (PU primorsko – goranska, PU istarska, PU karlovačka i PU ličko – senjska), nakon ponovljenog postupka nabave, očekuje se zaključenje Okvirnog sporazuma i Ugovora kako bi se što prije započelo s provođenjem spomenutih pregleda.

 

Molimo da ne idete saminicijativno u ugovorne zdravstvene ustanove, već termin prethodno dogovorite s vašim rukovoditeljem ili osobom koju on za to ovlasti.

 

Dopis Uprave za ljudske potencijale možete vidjeti ovdje.

 

 

S poštovanjem,

 

 

  PREDSJEDNIK

Zdravko Lončar