NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

II. sastanak Pregovaračkih odbora

25.04.2023

                                                                       - ČLANOVIMA SINDIKATA -

                                                                  - SINDIKALNIM POVJERENICIMA-

                                                                                        - SVIMA-

 

Predmet:   Održan drugi sastanak pregovaračkih odbora Vlade Republike Hrvatske i sindikata državnih službi za pregovore o sklapanju izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike

 

 

 

Poštovani,

 

nastavno na prvi sastanak pregovaračkih odbora 14. travnja 2023. godine, jučer, 24. travnja 2023. godine održan je drugi sastanak Pregovaračkih odbora Vlade Republike Hrvatske i sindikata državnih službi oko izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike (NN 56/2022), a kojima bi se isti uskladio s izmjenama i dopunama Zakona o radu koje su stupile na snagu 1. siječnja 2023. godine - dodatno pravo članova reprezentativnih sindikata ugovaranjem materijalnih prava u većem opsegu sukladno odredbi čl. 192. st. 4. Zakona o radu („Prava koja nisu propisana ovim Zakonom odnosno materijalna prava iz članka 90.a stavka 1. točke 1. ovoga Zakona mogu se kolektivnim ugovorom ugovoriti u većem opsegu za članove sindikata koji su pregovarali o kolektivnom ugovoru“),  a isto možete vidjeti i ovdje.

 

Ponuda Vlade RH identična je ponudi koju su iznijeli sindikatima javnih službi (Vlada RH je predložila da se regres za 2023. poveća na 250 eura za nečlanovea 270 eura za članove reprezentativnih sindikata državnih i javnih službi, a što su Pregovarački odbori sindikata javnih i državnih službi odbili.

 

Očekujemo novu, povoljniju ponudu za naše članove na slijedećem sastanku Pregovaračkih odbora Vlade Republike Hrvatske i sindikata državnih službi koji je određen za 5. svibnja 2023. godine, a o budućem tijeku pregovora pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

 

 

S poštovanjem,

 

 

 

                            PREDSJEDNIK

                           Zdravko Lončar