NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

Reprezentativnost - učlanjenje u NSD MUP-a

12.05.2023

NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA

MINISTARSTVA UNUTARNJIH POSLOVA

BROJ: 511-R/028-2023.

ZAGREB, 12. svibnja 2023. godine

 

 

 

- ČLANOVIMA SINDIKATA -

- SINDIKALNIM POVJERENICIMA-

   - SVIMA -

 

 

 

Predmet:   Učlanjenje zainteresiranih u NSD MUP-a

 

 

 

Poštovani,

 

slijedom učestalih pojedinačnih upita zainteresiranih, obavještavamo vas da svi policijski te državni službenici i namještenici koji su učlanjeni ili će se učlaniti u NSD MUP-a najkasnije do 20. svibnja 2023. godine (a kako bi se mogla pravovremeno  obračunati sindikalna članarina) trebali bi dobiti regres za 2023. godinu kao članovi reprezentativnog sindikata. Naime, tek po ustezanju članarine, poslodavcu je vidljivo da ste naš član.

 

Učlanjenje je moguće izvršiti on line na našoj stranici https://www.nsdmup-a.hr/index.php (preporučljivo) ili popunjavanjem obrasca pristupnice i dostavljanjem u sindikalnu podružnicu ili središnjicu (pristupnicu također možete pronaći na našim web stranicama u stvavci PRAVNA SLUŽBA – OBRASCI (https://www.nsdmup-a.hr/dynamic_page.php?id=8).

 

Dana 5. svibnja 2023. godine održan je treći sastanak Pregovaračkih odbora oko izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike (NN 56/2022), a kojima bi se isti uskladio s izmjenama i dopunama Zakona o radu koje su stupile na snagu 1. siječnja 2023. godine - dodatno pravo članova reprezentativnih sindikata ugovaranjem materijalnih prava u većem opsegu sukladno odredbi čl. 192. st. 4. Zakona o radu („Prava koja nisu propisana ovim Zakonom odnosno materijalna prava iz članka 90.a stavka 1. točke 1. ovoga Zakona mogu se kolektivnim ugovorom ugovoriti u većem opsegu za članove sindikata koji su pregovarali o kolektivnom ugovoru“),  a isto možete vidjeti i ovdje.

 

 

S poštovanjem,

 

 

 

PREDSJEDNIK

 

Zdravko Lončar