NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

Potpisivanje Dodatka II. Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike

17.05.2023

NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA

MINISTARSTVA UNUTARNJIH POSLOVA

BROJ: 511-R/029-2023.

ZAGREB, 16. svibnja 2023. godine

 

- SINDIKALNIM POVJERENICIMA-

                                                         - SVIMA-

 

 

 

Predmet:   Potpisivanje Dodatka II. Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike

 

 

Poštovani,

 

zaposlenici Ministartva unutarnjih poslova i drugih tijela u državnoj službi koji ste zainteresirani za učlanjenje u Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a, obavještavamo Vas kako je potpisivanje Dodatka II. Kolektivnom ugovora za državne službenike i namještenike planirano za petak, 19. svibnja 2023. godine.

 

Dodatkom II. je određeno da će se u 2023. godini regres za korištenje godišnjeg odmora isplatiti u visini od 250,00 eura za državne službenike i namještenike za nečlanove reprezentativnih sindikataa u visini od 300,00 eura za državne službenike i namještenike članove reprezentativnih sindikata (koji su pregovarali o Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike), a uvećani regres moći će se  isplatiti samo onim članovima o kojima je sindikat obavijestio poslodavca.

 

Kako bismo izbjegli da netko bude uskraćen za uvećani regres, a donio je odluku o učlanjenju, molimo Vas da se pravovremeno učlanite u NSD MUP-a.

Zbog potrebne procedure za obračun i pravovremenu isplatu navedenog, zamoljeni smo od strane Odjela za obračun plaća da na vrijeme izvršimo ažuriranje članstva, te da se  tablice sa svim članovima koji ostvaruju pravo dostave u MUP sjedište, najkasnije 4 dana prije definiranog datuma isplate regresa.

 

Preporučujemo učlanjenje izvršiti online na našoj stranici https://www.nsdmup-a.hr/index.php (kako bi isto automatizmom bilo vidljivio u našem sustavu članstva). Iako je učlanjenje moguće i popunjavanjem obrasca pristupnice i dostavljanjem u sindikalnu podružnicu ili središnjicu (pristupnicu također možete pronaći na našim web stranicama u stavci PRAVNA SLUŽBA – OBRASCI (https://www.nsdmup-a.hr/dynamic_page.php?id=8), preporučujemo online učlanjenje kako bismo izbjegli moguće nepravodobno evidentiranje i obavještavanje poslodavca o članstvu.

Posebna napomena za državne službenike i namještenike izvan MUP-a: Prilikom online učlanjenja, molimo pod stavkom ZAPOSLENJE odabrati DRŽAVNA UPRAVA te nakon toga pod USTROJSTVENA JEDINICA izabrati Vaše tijelo državne uprave i dalje ispuunjavati pristupnicu. Ukoliko ne navedete isto, bit će otežano pravovremeno obavijestiti Vaše tijelo državne uprave da ste naš član, a time bi isplata uvećanog regresa bila upitna.

 

Pogodnosti koje nudimo svojim članovima možete vidjeti ovdje.

 

S poštovanjem,

 

 

 

PREDSJEDNIK

 

Zdravko Lončar