NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

Jednokratna novčana pomoć za oštećenje nekretnine za stanovanje

25.07.2023

NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA

MINISTARSTVA UNUTARNJIH POSLOVA

BROJ: 511-R/045-2023.

ZAGREB,  25. srpnja 2023. godine

 

 

 

 

- ČLANOVIMA SINDIKATA -

         - SINDIKALNIM POVJERENICIMA-

 - SVIMA-

 

 

 

Poštovane kolegice i kolege,

 

 

svi članovi sindikata koji su nastradali u vremenskim neprilikama i pretrpjeli štetu na objektima u kojima stanuju mogu podnijeti zahtjeve za jednokratne novčane pomoći temeljem Pravilnika o jednokratnim novčanim nakandama, a iznos nakande je 150€.

Zahtjevi se mogu podnijeti elektronički (preporučljivi i najbrži način) putem aplikacije poslovi s članstvom koja se nalazi na našoj web stranici, link u nastavku https://www.nsdmup-a.hr/nsdmupweb

Kako biste se ulogirali u aplikaciju i podnijeli zahtjev potreban Vam je jedinstveni kod kojeg imate na poleđini svoje članske iskaznice u obliku QR koda                                   

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Ukoliko niste dobili iskaznicu ili je izgubljena možete zatražiti izdavanje jedinstvenog koda e mailom na naš službeni e mail: nsdmup-a@nsdmup-a.hr kod će Vam biti vraćen na Vašu e mail adresu.

Prijavom člana jedinstvenim kodom, u stavci Obrasci birate Zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć koji će automatski prenijeti Vaše podatke, a vi ćete u padajućem izborniku odabrati ponuđenu stavku Nesretni slučaj – oštećenje ili uništenje nekretnine te ćete u rubrici  IBAN upisati isti. Uz zahtjev prilažete Vašu kopiju osobne iskaznice - obje strane (ako je vlasnik supružnik, onda i njegova/njezina osobna iskaznica), fotografije oštećene nekretnine, kopiju vlasničkog lista i zapisnik od vatrogasaca, policije ili potvrde od drugih nadležnih tjela koje su evidentirali štetu.

Zahtjev možete podnijeti i u klasičnom, papirnatom obliku (obrazac možete pronaći na našim web stranicama u rubrici Pravna služba – Obrasci – Obrazac JNP na linku: https://www.nsdmup-a.hr/dynamic_page.php?id=8 te ispunjen i s priloženim, gore navedenim prilozima predati svom povjereniku ili u Vašu Podružnicu/Središnjicu NSD MUP-a.

Napominjemo da je preporučljivo isto učiniti elekroničkim putem (korištenjem pametnog telefona) u aplikaciji Poslovi s članstvom jer je brže i jednostavnije.

S poštovanjem,

  

 PREDSJEDNIK

 

  Zdravko Lončar