NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

Riješenje o uskrati prava i primjerak žalbe

31.05.2015

Obzirom na činjenicu da svima, koji su imali pravo na uvećanje koeficijenta složenosti poslova, pristižu rješenja Ministarstva unutarnjih poslova o uskrati prava na uvećanje plaće po osnovi ostvarenih godina radnog staža u državnim tijelima te da je aktualno potpisivanja tih rješenja skrećemo vam pozornost na neke važne činjenice.

 

Prvenstveno ističemo da se sindikati ne slažu s načinom na koji je Vlada provela svoju misao o smanjenju deficita kroz donošenje Zakona o uskrati. Sindikati i sindikalne središnjice podnijele su Ustavnom sudu RH prijedlog za ocjenu suglasnosti Zakona o uskrati prava na uvećanje plaće po osnovi ostvarenih godina radnog staža u državnim tijelima s Ustavom Republike Hrvatske.

 

Isto tako, osim što donošenje ovog Zakona smatramo suprotnim Ustavu RH, mišljenja smo kako se ovim Zakonom zapravo željelo mijenjati odredbu Kolektivnog ugovora na način koji nije u skladu s načelima kolektivnog pregovaranja, a kakva bi trebala važiti u jednoj zemlji, članici Europske unije.

 

U prilogu šaljemo i primjerak žalbe za sve članove koji žele na dobiveno rješenje izjaviti žalbu Odboru za državnu službu. Svaki član sindikata može sam podnijeti žalbu putem Službe za statusna pitanja i radno – pravne odnose MUP-a, a svakako je važno i žalbu i odluku po žalbi čuvati radi potrebe daljnjeg postupka.

 

Prilog:

Raspis

Primjer žalbe - namještenici

Primjer žalbe - službenici

Primjer žalbe - službenici zatvora u Zadru

Primjer žalbe - službenici DUZS