NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

Problemi s odorom

31.05.2015

BROJ: 511-D/46-2014.

ZAGREB, 11. travnja, 2014. godine

 

 

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA

RAVNATELJSTVO POLICIJE

n/r GLAVNOG RAVNATELJA

gosp. Vlade Dominića

 

 

Predmet: zaduženje majica kratkih rukava s ovratnikom (polo majica)

-povećanje broja količine za niže rukovoditelje, traži se

 

Poštovani gospodine,

 

Obzirom na činjenicu da je započeo postupak zaduženja majica kratkih rukava s ovratnikom (polo majica) javile su se i prve reakcije s terena. Nažalost, najveći broj njih je zapravo izraz nezadovoljstva brojem majica koje se ovog časa zadužuju. Posebno se tu ističu niži rukovoditelji koji po sadašnjem planu zadužuju svega dvije majice što smatraju nedostatnim.

Zapravo bi bilo nužno, odmah po završetku službe, istu staviti na pranje odmah da bi bila spremana za uporabu treći dan. To stvara probleme svima jer bi se u praksi događalo da se ta majica zapravo mora prati kao zasebni dio. Isto tako učestalo pranje malog broja majica će neminovno utjecati na njihovu kakvoću i trajnost.

 

Prema informacijama do kojih smo došli naručeno je približno 65000 komada čija se isporuka očekuje do konca svibnja. Obzirom da se i kroz pilot projekt veliki broj nižih rukovoditelja upućuje na teren i radi na terenu zaduženje dvije majice smatramo apsolutno nedostatnim te Vas molimo da se što prije svim policijskim službenicima omogući zaduženje većeg broja polo majica.

Unaprijed se zahvaljujemo na svemu što ćete poduzeti da se ovaj problem što prije umanji, a u konačnici i u potpunosti otkloni.

S poštovanjem

 

PREDSJEDNIK NSD MUP-a

Zdravko Lončar