NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

Organizacija generalnog štrajka s ciljem sprječavanja izmjena Zakona o radu

31.05.2015

Poštovani,

 

obavještavamo vas da pet hrvatskih sindikalnih središnjica(Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Matica hrvatskih sindikata, Hrvatska udruga radničkih sindikata, Udruga radničkih sindikata Hrvatske) provodi osobno izjašnjavanje članova sindikata o organiziranju generalnog štrajka s ciljem sprječavanja izmjenaZakona o radu i donošenja Zakona o povremenim poslovima. Svrha eventualnog generalnog štrajka je promicanja i zaštita gospodarskih i socijalnih interesa članova.

 

Sukladno navedenom, molimo sve zainteresirane - članove sindikata, kao i ostale zaposlenike državnih tijela, da se do 24. siječnja 2014. godine izjašnjavanje „za“ ili „protiv“ organiziranja generalnog štrajka putem „Listića za osobno izjašnjavanje o organiziranju generalnog štrajka“.

 

Sve koji detaljniju obavijest nisu zaprimili putem e-maila, molimo da popratne materijale, kao i listić za osobno izjašnjavanje, preuzmu s web stranica svojih sindikata. Navedeni listić potrebno je popuniti i dostaviti sindikalnom povjereniku podružnice gdje radite koji će dalje postupiti u skladu s uputama.

 

U prilogu vam dostavljamo detaljno obrazloženje sindikalnih središnjica u svezi organizacije generalnog štrajka.

Prilog:

Dopis

Prilog 1

Glasački listić

 

S poštovanjem,

 

Predsjednik SPH

Dubravko Jagić

Predsjednik NSD MUP-a

Zdravko Lončar

Predsjednik SDLSN RH

Boris Pleša