NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a

REPUBLIKE HRVATSKE

Inicijativa, javna rasprava registarske pločice

31.05.2015

BROJ: 511-D/116-2013.

ZAGREB, 31. prosinca 2013. godine

 

ČLANOVIMA, POVJERENICIMA

S V I M A

 

PREDMET: Javna rasprava o novim registarskim pločicama

-obavijest, dostavlja se

 

Poštovani,

 

Obratio nam se kolega, član Sindikata, s prijedlogom u svezi naslovne teme, odnosno u svezi novih registarskih pločica. Mišljenja je kako je potrebno zadržati staru formu registarskih pločica iz razloga što je ista više puta pomogla prilikom rada na terenu. Naime, kada policijski službenici ugledaju reg. pločice drugih reg. područja često se, nakon vršenja provjera, utvrdi da se upravo takvim zapažanjima došlo do otkrivanja kaznenih djela ili prekršaja i njihovih počinitelja.

Ministarstvo unutarnjih poslova je na svojim internet stranicama pozvalo javnost da sudjeluje u raspravi o novim registarskim pločicama i registracijskim područjima. Rasprava je započela 11. prosinca 2013. i traje 30 dana, odnosno do 11. siječnja 2014. godine. U navedenom razdoblju javnost može uputiti svoje prijedloge i primjedbe ispunjavanjem obrasca objavljenog na straniciwww.mup.hrte slanjem istog na e-mail adresu savjetovanje@mup.hr.

 

Pozivamo i Vas, kolege, da se priključite raspravi i iznesete svoje mišljenje budući da ste upravo Vi „ljudi iz prakse“ i znate koje stvari Vam mogu olakšati, a koje otežati svakodnevni posao.

S poštovanjem,

 

PREDSJEDNIK NSD MUP-a

Zdravko Lončar